ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

28/03/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Eπιτυχημένες οι εκδηλώσεις WATERinMARCH! που συνδιοργάνωσε το ΤΕΙ Ηπείρου

Οι εκδηλώσεις WATERinMARCH! που συνδιοργάνωσε το ΤΕΙ Ηπείρου με το Επιμελητήριο Άρτας, το Δήμο Νικ. Σκουφά, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου ? Δυτικής Μακεδονίας, το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνας το 2016 περιλάμβαναν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο Νεοχώρι Άρτας στις 22/3 (Παγκόσμια Ημέρα Νερού) και μία εκδήλωση επαγγελματικής δικτύωσης με αντικείμενο «Η καλλιέργεια ακτινιδίου στην Άρτα - Καλές αρδευτικές πρακτικές | Χρήση λογισμικού διαχείρισης άρδευσης», στην Άρτα στις 23/3 (Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας).

Την Τρίτη 22/3, στο Νεοχώρι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Νικολάου Σκουφά, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνας. Οι μαθητές, πολλοί από τους οποίους θα είναι οι αγρότες του αύριο, συζήτησαν για την αξία του νερού, την αειφόρο χρήση του και την αξιοποίηση μετεωρολογικών δεδομένων στο πλαίσιο αγροτικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη 23/3, στην πόλη της Άρτας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ, οργανώθηκε εκδήλωση που αφορούσε την άρδευση της καλλιέργειας ακτινιδίου, μίας δυναμικά αναπτυσσόμενης καλλιέργειας στην πεδιάδα της Άρτας (όπου είναι εγκατεστημένο το 17% της συνολικής έκτασης της χώρας) και την παρουσίαση του συστήματος IRMA_sys (http://arta.irrigation-management.eu/) το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου ETCP GR-IT 2007-2013 IRMA.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 200 άτομα (επιχειρηματίες του πρωτογενή τομέα, παραγωγοί, φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κοκ.). Παρουσιάστηκε το σύστημα συμβουλών άρδευσης IRMA_SYS και συζητήθηκε σφαιρικά η σχέση της καλλιέργειας του ακτινιδίου με το νερό και πως το σύστημα μπορεί να συμβάλει στην βέλτιστη διαχείριση του νερού στο πλαίσιο της καλλιέργειας.

Η εκδήλωση μεταδίδονταν ζωντανά και μέσω YouTube, με αποτέλεσμα να την παρακολουθήσουν και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν χωρίς την υποστήριξη τοπικών επαγγελματιών καθώς και μέσω σημαντικών χορηγιών της COMPO HELLAS, PROTYPON, KoliosFRUIT ΑΕΒΕ, Palaplast ΑΕ και ScientAct SA.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΑγροΤύπος.

Πληροφορίες και υλικό από τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμο (και θα εμπλουτίζεται συστηματικά τις επόμενες ημέρες) στο web site: http://www.irrigationmanagement.eu/communication/water-in-march, στο Twitter: #Waterinmarch και στη σελίδα FB του IRMA: https://www.facebook.com/irrigationmanagement/.

Ενδιαφέρον για την φιλοξενία του WATERinMARCH 2017! έχει ήδη εκδηλωθεί από τις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Δελτίο Τύπου

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe