ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

29/03/2019 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Το νέο έργο με θέμα: EUKREAS υλοποιεί το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι ο Επιστημονικός φορέας που υλοποιεί το νέο έργο «EUKREAS-Προηγμένη ιχνηλασιμότητα του Ηπειρωτικού κρέατος για την βελτίωση της παραγωγικής απόδοσης, ποιότητας και υγιεινής αξιοποιώντας ευφυή συστήματα διαχείρισης της εφοδιαστικής του αλυσίδας».

Στο σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Το έργο πραγματοποιείται στα πλαίσια της Δράσης «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για Ερευνητικά Έργα στους Τομείς της Αγροδιατροφής, Υγείας και Βιοτεχνολογίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 - 2020».

Το έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από τους δύο εταίρους του έργου, την εταιρεία ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας κρέατος, και το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο.

Σκοπός του έργου είναι να προσδώσει αξία στο κρέας και τα κρεατοσκευάσματα της Περιφέρειας Ηπείρου κάνοντάς τα πιο ανταγωνιστικά στην αγορά μέσα από την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών προς όφελος τόσο της εταιρείας αλλά κυρίως του τελικού καταναλωτή.

Προς την κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων που θα καλύπτει την εφοδιαστική αλυσίδα στο κρέας και κρεατοσκευάσματα από την φάρμα του παραγωγού έως το ράφι του σημείου λιανικής πώλησης.

Επίσης, οι πληροφορίες θα καταχωρούνται στη βάση δεδομένων και θα είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανάλυση των απαιτήσεων του συστήματος, δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ιχνηλασιμότητας, έρευνα και σχεδίαση προηγμένων τεχνικών εξόρυξης δεδομένων, δημιουργία έξυπνης εφαρμογής τηλεφώνου, στοχεύοντας στην οικονομική και εμπορική αξιοποίηση του Ηπειρώτικου κρέατος και προσδίδοντάς του προστιθέμενη αξία, καθώς τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν θα έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θα είναι μοναδικά, αναγνωρίσιμα, και ελεγμένα.

Στα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου συγκαταλέγεται η αύξηση του ενδιαφέροντος και άλλων φορέων για επέκταση του συστήματος σε περισσότερες επιχειρήσεις με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κρεάτων που παράγονται στη χώρα μας, με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων http://kic.teiep.gr"

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe