ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

01/10/2014 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου

Μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως από αγρότες και γεωπόνους της περιοχής, συγκέντρωσε η παρουσίαση του βιβλίου «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου», που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ».

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον συντάκτη του βιβλίου κ. Βασίλειο Ζαμπούνη και στον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, επικεφαλής της ομάδας συνεργατών του ΤΕΙ, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη, κ. Γεώργιο Μάνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπούνης στην Ελλάδα δεν έχει γίνει χαρτογράφηση των ελιών και των λαδιών, αλλά ούτε και σοβαρή μελέτη γύρω από τις ποικιλίες, που παράγουμε. Προέτρεψε, ωστόσο τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν στη δημιουργία μικρών ευέλικτων σχημάτων (Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών, Κοιν. Σ.Ε.Π) για να προωθήσουν σε πρώτη φάση το παραγόμενο προϊόν και στη συνέχεια αν επιθυμούν να προχωρήσουν και στη μεταποίηση. Όπως είπε, η Άρτα «σηκώνει» ακόμη 2-3 τυποποιητήρια. Υποστήριξε, ότι η χονδροελιά Άρτας ως επιτραπέζια είναι πολύ καλής ποιότητας- «ανεκτίμητης θρεπτικής αξίας» και καλύτερη γευστικά από άλλες ποικιλίες. Απαιτείται όμως, σωστό marketing και υποστήριξη. Από αυτή, μπορεί να εξαχθεί και λάδι αρκεί να γίνει γρήγορη συλλογή και σύνθλιψη, επισήμανε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Αναστάσιος Τσίνας, o καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γεώργιος Μάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του «Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» Νικόλαος Αντωνιάδης. Στη διαρκή και ουσιαστική συνεργασία, που έχουν αναπτύξει οι δύο φορείς -ΤΕΙ Ηπείρου και Επιμελητήριο Άρτας- αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Τσίνας όσο και ο κ. Παπάζογλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας κ.κ. Δ. Βαρέλης, Κ. Παπαδημητρίου, Α.Σίμου, Δ. Χαμπίμπης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση 1, 2, 3, 4, 5.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe