ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

20/02/2019 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Επίσκεψη της κ. Αναστασίας Σίμου, Περιφερειακής Συμβούλου και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη, στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Αναστασία Σίμου.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Την Πέμπτη 14-2-2019 επισκέφτηκε τους χώρους του Τμήματος Γεωπονίας στους Κωστακιούς της Άρτας η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Σίμου.

Στο χώρο του Τμήματος είχε συνάντηση με μέλη του προσωπικού και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και σε εργαστήρια του Τμήματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι καθηγητές κ.κ. Χαράλαμπος Καριπίδης, Γιάννης Σκούφος, Ελευθέριος Μπόνος, Παρασκευή Υφαντή και Κωνσταντίνα Φώτου, ενώ η κ. Σίμου είχε συνάντηση με υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος, με διοικητικούς υπαλλήλους, όπως και με φοιτητές από την Τουρκία και τη Λιθουανία που είναι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του προγράμματος Erasmus.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, τα Κέντρα Καινοτομίας, η καλή σχέση και η άριστη συνεργασία του Τμήματος με την Περιφέρεια Ηπείρου και η περαιτέρω εξέλιξη και ενίσχυσή της σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, επιστημονικών υποδομών, και εμβληματικών έργων που μπορούν όχι μόνο να αντιστρέψουν τη βύθιση της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και να την εκτινάξουν καταλυτικά στο πλαίσιο παραγωγής Ηπειρωτικών προϊόντων ταυτότητας, μοναδικότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η κ. Σίμου ενημερώθηκε για το σημαντικό ερευνητικό έργο του Τμήματος που επιτελείται ακατάπαυστα τα τελευταία 15 έτη με χειροπιαστά αποτελέσματα για την παραγωγή, τις συνεργασίες του Τμήματος με παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού, και για τα ερευνητικά έργα που υλοποιεί το Τμήμα στην παρούσα περίοδο.

Αναπτύχθηκε το σκεπτικό να γίνει η Άρτα μέσω της Σχολής Γεωπονίας ο βασικός ερευνητικός και τεχνολογικός πόλος στα Βαλκάνια στον τομέα των καινοτομιών της Αγροκτηνοτροφικής παραγωγής.

Υποσχέθηκε τις προτάσεις αυτές να τις συζητήσει ευρέως και να επανέλθει σύντομα με συγκεκριμένες θέσεις υλοποίησής τους, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένη από τις άριστες υποδομές, την υψηλή ποιότητα του εργαστηριακού εξοπλισμού και τη διεθνή δυναμική του έργου του Τμήματος."

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe