ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

04/11/2014 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Επίσκεψη Κινέζων καθηγητών του Παν/μίου Agricultural University of Huazhong στο ΤΕΙ Ηπείρου

Tην Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο ΤΕΙ Ηπείρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ιδρύματος Ευριπίδη Γλαβά με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Agricultural University of Huazhong της Κίνας η οποία συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία καθηγητών του παν/μίου καθώς και από εκπροσώπους της περιφέρειας στην οποία εδράζεται το πανεπιστήμιο.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Δράσης «Διμερής Ε & Τ Συνεργασία Ελλάδας - Κίνας 2012-2014» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας με τίτλο: Studies on the sustainable pork production with functional properties by utilizing local natural resources and reducing environmental pollution. - Green Pork- ή «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με λειτουργικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα - Πράσινο Χοιρινό Κρέας».

Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια μεταξύ του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της εταιρείας ΒΙΚΗ ΑΕ η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία χοιρινού κρέατος και του Agricultural University of Huazhong της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:

 

  • Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Καθηγητής Αναστάσιος Τσίνας.
  • Ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Ηπείρου Καθηγητής Γιάννης Σκούφος και η Καθηγήτρια του  τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Αθηνά Τζώρα.
  • Ο Επίκουρος Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ Ηλίας Γιάννενας.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η. Νίκος Παπαγιάννης.
  • Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.
  • Ο Εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης Νίκος Λιόντος.

 

Η κινέζικη αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους:

1. Vice Dean Prof. Siwent Jang Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Huazhong.

2. Prof. Jian Peng, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Huazhong.

3. Dr. XinBin Liu, Καθηγητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Huazhong.

4. Dr. HongKui Wie, καθηγητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Huazhong.

5. Vice President Dr. Fang Guoqiang, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Hudei που βρίσκεται το Γεωπονικό Πανεπιστημίο Huazhong.

6. Dr. Unfeng Znou, Επιστημονικός Διευθυντής της Περιφέρειας Hudei.

7. Associate Prof. Jene Jin, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Huazhong, εκπρόσωπος βιομηχανίας ζωοτροφών και σύμβουλος του Υπουργείου Γεωργίας της Κίνας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς δήλωσε ότι: «Το Πρόγραμμα αφορά τη διερεύνηση των τρόπων διατροφής των ζώων (ζωοτροφές) καθώς και την παραγωγή νέων προϊόντων χοιρινού κρέατος. Στόχος είναι να αυξηθεί η ζήτηση των προϊόντων χοιρινού κρέατος της Ηπείρου. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Κίνας στοχεύει στην άντληση τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και από τις επιχειρήσεις της Ηπείρου. Το Πρόγραμμα συνδυάζει την Έρευνα, την Επιστήμη και την τεχνογνωσία των τοπικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία αυτή θα φέρει στην αγορά πολύ πιο υγιεινό κρέας προς όφελος των καταναλωτών και αύξηση των εξαγωγών -διεύρυνση των αγορών για τις επιχειρήσεις». Επιπλέον ο κ. Γλαβάς ανέφερε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών.

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Huazhong Agricultural University of China επισήμανε ότι: «Η συνάντηση αυτή γίνεται με την ευκαιρία του Προγράμματος «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με λειτουργικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ? Πράσινο Χοιρινό Κρέας» που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να δουλέψουμε από κοινού, εξετάζοντας προβλήματα στην παραγωγή και αντιμετωπίζοντας κοινές προκλήσεις. Η συνεργασία μας με το ΤΕΙ θα συνεχιστεί και μελλοντικά, εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι ομάδες μας συνεργάζονται άρτια».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου δήλωσε τα εξής: «Η εξωστρέφεια είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, αμέσως μετά τη συνάντηση για να προσθέσει «Με την παρουσία μας εδώ επισφραγίζουμε τη συνεργασία του ΤΕΙ Ηπείρου με το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας των φορέων και των επιχειρήσεων μας σε αγορές άγνωστες μέχρι τώρα στους περισσότερους και τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Άρτα, αλλά για τη χώρα μας ότι οι εκπρόσωποι του 2ου μεγαλύτερου Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Κίνας και ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής υπολογίζουν στη βοήθεια των δικών μας εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Επιχειρήσεων για να αντλήσουν τεχνογνωσία στην ασφάλεια τροφίμων και την περιβαλλοντική προστασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Hudei όπου βρίσκεται το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Huazhong Dr. Fang Guoqiang, τόνισε ότι: «Μας ενδιαφέρουν πολύ τα αποτελέσματα του εν λόγω Προγράμματος και γι? αυτό συνοδεύσαμε την αποστολή. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε λύσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφική παραγωγή και πιστεύουμε πως μπορούμε να αντλήσουμε τεχνογνωσία σε ζητήματα ασφάλειας τροφίμων και προστασίας περιβάλλοντος από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Επιχειρήσεις της Ηπείρου, οι οποίες είναι πολύ μπροστά σε αυτά τα ζητήματα».

Τέλος κατά διάρκεια της συνάντησης τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από το ΤΕΙ Ηπείρου και το Επιμελητήριο Άρτας και η αντιπροσωπεία της Κίνας απηύθυνε πρόσκληση στους καθηγητές του ΤΕΙ και στα μέλη της επιχειρηματικής Κοινότητας να επισκεφθούν την Περιφέρειά τους και το Πανεπιστήμιό τους εντός του έτους 2015.

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση: 123.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe