ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

02/05/2018 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Ενδιαφέρον από τον κ. Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής

To Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου συμμετείχε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία στην Ετήσια Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας ?Patras IQ 2018?, που διοργάνωσαν τα ΑΕΙ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα 27-29 Απριλίου.

Το περίπτερο του Εργαστηρίου επισκέφθηκε ο κος Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, o οποίος ενημερώθηκε για τις δράσεις του Εργαστηρίου δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ήπειρος» 2014-2020, ένα έργο που κρίνεται ως ζωτικής σημασίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Ν. Σκουφά τον Ιανουάριο του 2015, καθώς μετά την υλοποίησή του θα αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο τόσο για την Τοπική όσο και για την Κεντρική Διοίκηση.

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, ο Διευθυντής Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος και οι συνεργάτες του εργαστηρίου παρουσίασαν τις ερευνητικές δραστηριότητές του σε θέματα Εύκαμπτης Πληροφορικής, Υπολογιστικής Νοημοσύνης, Γεωπληροφορικής, Πληροφορικής Περιβάλλοντος & Ευφυών Συστημάτων. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών συγκέντρωσαν τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί το Εργαστήριο, όπως το QNeST που αφορά στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αειφόρου τουρισμού των περιοχών Αδριατικής-Ιονίου και της προσβασιμότητάς τους, το INTER-PASS που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διατροπικές συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής?Ιονίου προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση των ταξιδιωτών, το ECOPORTIL για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας σε λιμένες και τις παράκτιες περιοχές τους μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων που θα αφορούν στη Νομοθεσία, καθώς και το έργο BalkanMed INNOVA που έχει ως στόχο τη Δημιουργία Βαλκανο-Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας για την εκπαίδευση νέων και την ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη Μικρο-μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και την τόνωση της επιχειρηματικής νοοτροπίας.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe