ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

14/04/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Βιωματικό Εργαστήριο & Μουσείο Τηλεπικοινωνιών τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας επισκέφθηκαν το Βιωματικό Εργαστήριο & Μουσείο Τηλεπικοινωνιών (Β.Ε.Μ.Τ.) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, το οποίο λειτουργεί σε χώρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. (Άρτα) και δέχεται επισκέψεις μαθητών, φοιτητών και άλλων οργανωμένων ομάδων και επισκεπτών για βιωματικές παρουσιάσεις στην ιστορία και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών με εκθέματα, προβολές ιστορικών ντοκουμέντων και εκπαιδευτικά βίντεο.

Τους μαθητές ξενάγησε στον χώρο του Βιωματικού Εργαστηρίου & Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ο Πανεπιστημιακός Υπότροφος και υπεύθυνος του Β.Ε.Μ.Τ., Δρ. Βασίλειος Δρούγας, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές θεωρίες και τα μοντέλα τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας, του ΕΠΑΛ Άρτας και άλλων σχολείων της περιοχής. Είναι αυτονόητο ότι λαμβάνεται πρόνοια για μια εκλαϊκευμένη παρουσίαση των επιστημονικών εννοιών, ώστε να είναι κατανοητές και από μη ειδικούς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το Βιωματικό Εργαστήριο & Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου αποτελεί, σύμφωνα με τον Καθηγητή Νικόλαο Αντωνιάδη, Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., μια εξαίρετη ευκαιρία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και με το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εν γένει. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του ΤΕΙ Ηπείρου για την επαφή με την τοπική κοινωνία και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην κατεύθυνση της γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής. Αποτελεί επίσης μια σημαντική ενίσχυση της προβολής του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Ίδρυμα.

Πρέπει να τονιστεί ότι στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 λειτουργεί αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με δύο κατευθύνσεις, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικών Δικτύων. Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe