ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

12/04/2017 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του τμ. Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest (PatrasIQ) 2017

Ενδιαφέρον από τον Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, για το ΤΕΙ Ηπείρου Το περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας (Patras IQ 2017) προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχοντας καταγωγή από την Ήπειρο, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου, Αναπλ. Καθηγ. Χρυσόστομο Στύλιο, να τον ενημερώσει για τα Τμήματα και τις δράσεις του ΤΕΙ Ηπείρου συνολικά, και παράλληλα ενημερώθηκε και για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου. Το Patras IQ είναι μια έκθεση καινοτομίας, όπου η έρευνα συναντά την επιχειρηματικότητα. Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής ήταν το μοναδικό εργαστήριο του ΤΕΙ Ηπείρου που συμμετείχε, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες, μέλη της ερευνητικής κοινότητας και εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα, τα απτά αποτελέσματα της έρευνας και άμεσα αξιοποιήσιμες εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτυχτεί ή βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης από τα ερευνητικά μέλη του Εργαστηρίου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε κυρίως μία υπό ανάπτυξη εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone) θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας εξέλιξης μελανωμάτων του δέρματος και της έγκαιρης και γρήγορης διάγνωσης πιθανών περιπτώσεων εμφάνισης βλαβών του δέρματος, όπως είναι ο καρκίνος. Για την κατηγοριοποίηση των μελανωμάτων αξιοποιούνται προηγμένες τεχνικές μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας εικόνας. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής αφορά αφενός στην παρακολούθηση εξέλιξης και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και αφετέρου στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση και ενημέρωση του δερματολόγου-ιατρού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ενδιαφέρον υπήρξε και για τη Διαδικτυακή Πύλη για την Αξιολόγηση της Επάρκειας των Μηχανικών Λογισμικού (http://moodle.kic.teiep.gr). Πρόκειται για μια σύγχρονη, πολυλειτουργική διαδικτυακή πύλη που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή κοινότητα. Αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου "iSECRET - Implementation of Software Engineering Competence Remote Evaluation for Master Program Graduates".Οι χρήστες (φοιτητές & καθηγητές) αποκτούν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση και πιστοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού προγράμματος Μηχανικών Λογισμικού & Τεχνολογίας Λογισμικού. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Επίσης, παρουσιάστηκε μία εφαρμογή αυτόματης δημιουργίας προγραμμάτων εργασίας νοσηλευτών σε κλινικές Νοσοκομείων. Όπως είναι γνωστό, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας των νοσηλευτών μιας κλινικής πρέπει να καλύπτει ένα συγκεκριμένο αριθμό πρωινών, απογευματινών και βραδινών βαρδιών για κάθε ημέρα της εβδομάδας λαμβάνοντας υπόψη έναν μεγάλο αριθμό περιορισμών. Η κατάρτιση του προγράμματος είναι ένα επαναλαμβανόμενο και επίπονο έργο, καθώς το πρόγραμμα θα πρέπει να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία της κλινικής, την εφαρμογή των κανονισμών εργασίας και να ικανοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις επιθυμίες ωραρίου των νοσηλευτών δημιουργώντας ένα δίκαιο πρόγραμμα για όλους τους νοσηλευτές. Η εφαρμογή, λοιπόν, που αναπτύχθηκε από μία δι-ιδρυματική ερευνητική ομάδα (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Παν. Πατρών) με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, κ. Χρήστο Γκόγκο, είναι σε θέση να δεχθεί τα δεδομένα μιας κλινικής ενός νοσοκομείου και να δημιουργήσει αυτόματα το πρόγραμμα εργασίας των νοσηλευτών της.

Τέλος, ο Αν. Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν και προώθησαν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe